Här går det framåt!!! :D

Förutom den där rackarns lördagsfadäsen, så har det gått bra i ridningen iaf. Fyra dagar megabråk med honom förra veckan, vilade två, reds fyra dagar i rad igen och har de gångerna skött sig såååååååå bra! Så den billiga häst j*** blev dyr igen samma dag faktiskt ;) (han var inte så skadad att han inte kunde ridas trots lite småsår)

Idag fick han stå och tanken är att jag skall rida lektion för Petra nån dag under veckan.

På träningen med Bella fick jag rida med BARA INNERTYGELN. Inga sittben, ingen skänkel, bara innertyglen, i luuuuuuuugnt tempo och använda ett spö till hjälp som jag höll lodrätt med bogen för att där komma åt att peta till när bogen föll in för mycket.

Reflexmässigt fiskade jag på ytterhanden upp tygeln för att ”hålla ett stöd”, så tillslut fick jag släppa yttertygeln och hålla handen i sadeln :P

Övningen på Bella gjorde det verkligen verkligen bra. Testade även på Millyard och det har verkligen gjort massor skillnad!

Jag rider alltså bara på små volter, i LUGNT tempo, när han känns bra så gör jag antingen halt eller byter varv. Sen vill jag att han skall sänka huvudet mycket och även kunna ställa honom utan att huvudet åker upp. Upprepning, upprepning. Halt och klappa om. Bara LUGNT.

Man säger ju att djuren får en att ”vara här och nu”, men jag upplever att min stress jag har kvar tar jag med mig ut i stallet, den försvinner inte så som jag skulle önska. Så den här LUGNA träningnen kommer hjälpa mig väldigt mycket med att komma tillbaka och slappna av jag med.

Jag kommer rida betydligt bättre om jag fokuserar på VARJE steg än om min hjärna är halvt med i ridningen och halvt iväg på vad jag ska göra sen/borde gjort/måste komma ihåg… Ja, ni fattar. Nån mer än jag som har problem med det?

Kombon av det akademiska tänket (jag återkommer med det) och den ”vanliga” dressyren kommer göra stor skillnad för mig och träningen. Jag måste helt enkelt komma ner på jorden lite oftare, även om jag upplever att jag är oerhört mycket mindre stressad. Allt det där måste jag släppa. Väva in lite mindfulness vore bra det med :)