Igår tog jag mig faktiskt ÄNTLIGEN upp på Millyard efter ett låååååångt uppehåll sen i december….

Han har till och från longerats och tömkörts, promenerats eller klickertränats hela tiden.

Han tömkördes i måndags och lasttränades i lördags, så jag tyckte det var på tiden att motivera mig att hoppa upp.

Jag började med att tömköra honom på volt i sommarhagen rätt länge i trav och en hel del galopp för att göra honom lite trött. Han var lugn, trevlig, bråkade lite med vänstersidan i bettet men släppte ganska snabbt. När han var svettig och verkade lugn i blicken och trött överlag, så tog jag på sadeln, longerade några varv i trav och hoppade sedan upp :)

SÅÅÅ härligt! Vi skrittade bara runt i sommarhagen, och han krånglade inte en endaste gång, utan svängde utan att slå upp med huvudet eller hota eller resa sig.

Han har fått magnesium en kort tid nu igen samt att jag har på nackmagneten på tränset, och det gör stor skillnad!

Det blev mycket volter, lite rakt fram och vi var nere längst ner i hagen som han aldrig velat gå till förut (förutom när han går på bete där på sommaren). En mycket glad ryttare hoppade sedan av och lovade att här blir det fortsatt träning :)

Vi ska allt till ridhuset snart för att longera/ rida där och sedan inom några veckor komma igång o rida för Petra igen och få upp motivationen igen. Längtar!

Korten togs i aug förra året på en träningstävling. Jag var tok-svettig efter den här ritten. Millyard var livrädd för domarbordet, staketet, hörnen… ja ALLT! Och jag fick driva med varenda cell i kroppen för att få honom att röra sig framåt.

Stormy fick stå bredvid domarbordet för att ge stöd åt Millyard som vägrade röra sig nedåt domaren eftersom det var ett bord där. Men, stödet hjälpte :)

m10 m11

m1 m2