Jag börjar med att imorgon kommer det fotas lite ridbilder på Lova och jag hade även tänkt att Tora ska få rida henne lite så att hon vänjer sig lite vid att någon annan sitter på också :)

Tora hade med lilla MiMi och tricktränade henne undertiden jag red Millyard. Det började med att han krånglade så fort vi kom in i paddocken, och jag la åt spöt på honom rätt ordentligt för att se om han skulle ge sig. Han gav mig en rejäl bakutsprång så jag skuttade högt i sadeln, men sen gick han framåt.

Jag funderade på vad han gör precis innan han slår upp huvudet. När jag håller i vänstertygeln och tar en förhållning/ halvhalt och han inte ger efter, så gjorde jag det som Julia tipsade mig om igår. Gå på en liten volt, och hålla i innertygeln kort, och lägga emot innerskänkeln så han flyttar sig undan den.

Var gång han kändes stum på vänstertygeln i vänstervarvet så styrde jag rakt ut mot staketet in på en liten volt och gjorde såhär flera varv. Jag gick sen ut igen och gjorde om momentet även åt höger.

Jag lyckades förhindra honom att slå upp huvudet vid tre tillfällen så jag måste säga att det verkligen gav resultat! Han kommer nog snart komma på att det är enklare att ge efter än att gå runt flera varv på så liten volt.

Utöver det här så skulle jag ju VARIERA MERA, o ja, tjena, det gjorde jag verkligen! :)

Jag tror knappt det blev fler än 5-7 steg av var gångart innan jag ställde om, gjorde en halvhalt, gjorde en öppna, sluta, skänkelvikning, halt, ökad trav, minskad galopp, ökad galopp… Ja, vi hade o göra kan jag lova.

Efter ridpasset fick han stå uppbunden i boxen ungefär en kvart och sedan äta sitt kraftfoder i boxen.

Jag tro verkligen på att den här ”medicinen” kommer hjälpa oss, och jag börjar tom tro att vi kan kunna rida ut framöver :D

Jag VET att jag fortfarande drar bak mina ben för långt bak, och vinklar ut mina tår (varför?), plus att jag behöver nog länga mina armar ännu lite mer för att han ska få ut nosen i traven framförallt. Men jag jobbar på det :)