Jaani, jag borde inte sluta förundras över Stormys påhitt, det ena efter det andra. Iof var väl dagens så farligt, men kunde ha.

Jag fick ett sms av stallägaren ”Stormy hade fått av sig grimman på nåt konstigt vis och grimman satt fast runt benet och i täcket. Fattar inte hur han bär sig åt”.
Pratade med henne för att höra hur det gått.
Grimman sitter inte på något vis löst utan sitter lagom hårt. Han har ändå lyckats få av sig den utan att varken hak-spännet eller nackstycket gått upp. Iof har det ju hänt förut, men inte när grimman sitter som den ska. Han har ju på sig ett halstäcke, som man sätter fast i grimman i nacken. Han hade sen fastnat med ena benet i grimman och stod med huvudet ner fast i grimman. Tack o lov få jag säga så får han inte panik utan inser efter att försöka att stå still. Hur länge han stått sådär vet vi inte, bara han själv. Inte ett sår eller svullen någonstans. Ska kolla igenom honom noga imorgon bitti när jag släpper ut dem.

Jag har nog berättat det här tidigare, men…
För bara några veckor sedan rullade han sig ju fast i boxen, tidigare som jag nämnt har han hoppat ur boxen, åt upp en halv tunna torr betfor… Knuter upp alla knutar, smart och intelligent (haha, kan man säga så när man fastnar ;) ) och jaa… När jag köpte honom så var han inriden. Det första han gjorde var att försöka lägga sig ner och rulla med mig och sadeln på. I ridhuset. I paddocken. På uteritterna… Vet precis när strömmen är på eller inte, isf kan man gå rakt igenom den. inte springa, han går.
När jag försökte sälja honom var han allt annat än skötsam så vi fick avbryta besiktningen…
Efter två veckor i min ägo var vi nere på hovslagarskolan för att fixa fossingarna. Slutade med att vi blev hemskickade efter att fem pers försökt ge honom en lugnande spruta då han stegrade, la sig ner, sparkades och gjorde ALLT för att slippa bli verkad…
Ska jag fortsätta? ;)

När han hade varit utlånad i sex veckor på prov så hann jag faktiskt sakna honom, vilket jag inte trodde. För jag hade faktiskt tröttnat på honom när det kändes som allt man gjorde bara utvecklades åt fel håll. Han smartare för att slippa och min kreativitet tappade jag för varje dag…
När han sen kom hem, och jag låg bredvid honom i vintermörkret med stjärnklar himmel, och han blåste mig i ansiktet, så lovade jag; han skall ALDRIG säljas!
Därav började mina westernfunderingar på honom, och sedan distans och även körningen. Sen har vi ju tävlat Km i dressyr, tävlat hoppning (klubbtävlingar) och jag insåg att en bättre allroundponny, går det ens få tag på?!
Vad som fattas mig är att starta någon form av westerntävling med honom. Dock är jag en sådan nybörjare inom tävlingssammanhang så jag vet knappt vart jag ska börja leta eller tävla. Dock är det reining, trail eller pleasure som skulle passa oss bäst så får vi se vad vi båda fastnar för (reining älskar jag egentligen, men vi får se)

Någon av er som skulle kunna lotsa oss framåt till en tävlingsanmälan? :)

Sen, någon gång framöver drömmer jag lite om att få tävla körning med honom, men än så länge ligger det i drömplanerna :)


(ett bra westernkort på oss fattas) ;)