Tredje måndagen i rad som jag tränar för Petra nu. Stor skillnad på bara de här sista veckorna. Jag skärper mig mer för att det så snart är lektion igen, och jag vill ”leverera” något. Att det ska synas att vi övat och helst då med framgång ;)

Petra fick filma mig och här finns några filmer. Det är mitt fel att det är så suddigt trots att Petra påpekade det. Jag skulle haft på det andra objekrivet istället som klarar av längre avstånd… Men det kommer nog fler tillfällen att filma :)

När jag kikar på filmen blir jag så fokuserad på att det inte ser ut som att mina händer är stilla alls. Jag liksom gungar med i hans trav med kroppen och även med händerna. Hur gör man för att hålla händerna ”alldeles stilla” för att inte störa hästen? Ska verkligen försöka filmas oftare så jag upptäcker sådana här saker.

Film ett

 

Sedan förra träningen har vi tränat på travökningar som han lyssnar betydligt bättre på nu. jag behöver där vara bättre på att ge honom stöd där när jag ber honom länga steget och ge sig iväg. Det blir svårt om han inte är lika jämn på båda sidorna, som alltid annars med.

Vi fick vara i lilla ridhuset denna gången då det var påskaktiviteter i det stora. Det är bra träning för oss båda, då jag blivit bortskämd med att kunna rida rätt stora volter men nu fick hålla dem mycket tajtare.

Hans trav är mer avslappnad och lugn och bättre från början än vad den var för bara ett kort tag sen.

Galoppen är mycket bättre och jag har kämpat LÄNGE med vad jag gör för fel eftersom han tagit mer fel galopp än rätt. Nu tror jag att han bara tog fel galopp en gång. Att reflektera över vad jag ger för signaler till honom gör nytta.

Jag behöver bli tydligare med små hjälper, att lägga vikten på inner sittben, fatta med ytterskänkeln och INTE bromsa honom i traven innan jag fattar galoppfattningen.

På måndag är de ju träningstävling för oss, och jag är så himla nojjig! :PJag VET att det är träning och att jag borde se det just så. Då har vi ju ändå två veckor på oss att träna inför själva riktiga tävlingen, som jag dessutom kommer starta i två gånger.

Att kika bakåt för att se vart vi hittills kommit behöver jag göra ibland för att känna att vi faktiskt inte alls fastnat ;)

Hans hals har faktiskt växt sen förra året. Överlag har han fått mer muskler än tidigare.

s1 s3