Nu äntligen har jag litet tid över.

I måndags red jag lektion tillsammans med Jenny på sin fina fem-åring Hampus. Vi skall rida i samma lag Div II och rida Lb och första starten är 14 april. OM jag är nervös ;)

Dagen innan lektionen hade jag o Stormy varit ute 2 h o 45 min o övat mycket galoppfattningar och kort galopp samt öppna i galopp (vilket vi nästan aldrig lyckats med).

I början av passet höll jag honom alldeles för kort och hög i formen och blev tillsagd mååånga gånger att länga halsen mer. Ibland känns det som man inte kan rida alls ;) Men, när det väl satt sig i huvudet hur jag skulle göra och få honom att ta stod, länga på steget och bli jämn så gick det betydligt bättre. Jag måste bli bättre på min teknik, bli mer noggrann och rida HELA tiden och inte ”åka med” när jag inte riktigt orkar.

Det blev öppnor längs långsidan, volt-jobb med rätt ställning, genomridning av något LB-program jag inte minns, galopp-jobb där han i vänstervarvet krånglade och sparkade bakut/bockade en hel del gånger. Antingen tycker han att det är skitjobbigt eller så är det en kombo av att han hade träningsvärk från dagen innan.

Dock är det bra märkligt, för att så fort jag rider själv så krånglar han inte alls på samma vis utan håller galoppen utan att bryta av, så jag har funderat massor på vad det är jag gör när tränaren står där vs inte…

Hur som så var jag SÅÅÅ nöjd med min ponnyplutt som 9/10 gånger tar rätt galoppfattningar åt båda hållen!!! Första gången på flera år det gått såhär smidigt, o ändå har vi bara tränat ”några mil” senaste veckorna ute på grusvägarna, men tydligen har det varit ett lyckat koncept.

Nu gäller det att det fortsätter funka och att han inte lägger sig i vänsterbogen och i vänstersidan av bettet när han inte orkar eller vad det nu beror på.

Det blir en träningstävling för oss den 1 april. På måndag är det lektion igen samt måndagen därpå, den 25 mars.

Jag blev lite orolig över mig själv när jag såg hur vit färgen var i mitt ansikte, men hoppas det är min tröja eller nåt som gör det ljuset :P

Hans trav har blivit bättre och galoppen likaså. Älskar galoppbilderna för de har fått med hans fina ”uppförsbacke” tycker jag :)

 

dre15 dre6 dre10 dre11