I måndags red jag lektion på förmiddagen för Petra. Jag var lite nojjig över om han skulle vara stel, ha ont eller liknande sen ”kanin-övningen” dagen innan i transporten. Men, allt var frid o fröjd.

Jag körde honom till samma ställe, på klubben och spände fast honom i båda sidorna av grimman samt en undertill så huvudet mer eller mindre var stilla.

Under passet fick jag rida flera öppnor längs långsidan innanför spåret. Jag tycker de har funkat förut, men där och då KÄNDE jag verkligen att det blev mycket bättre än innan. Han tog verkligen i i vartenda steg. Jag måste bli bättre på att få in framdelen mer innanför spåret än innan och inte låta honom tvära så lite.

Jag fick även göra två diagonala slutor för höger skänkel, och damn vad vårt det är!

Det blev även lite skänkelvikningar åt båda hållen, och jag måste släppa fram framdelen mer än vad jag gör. Dessutom behöver jag få till lite mer tvärning, det känns som vi har kommit till halva paddocken när vi har tvärat några steg bara ;)

I galoppen så krånglar o surar han alltid till, men inte när jag rider själv på samma sätt. Men, han orkar i alla fall bära upp sig mer och fortsätter jag bara träna på ska det nog ge mer resultat framöver :)

Hans trav var bättre, mer igenom hela kroppen fram till bettet och med bättre påskjut. Jag ska även länga halsen på honom utan att han kortar steget eller höjer formen. Som hjälp kunde jag ta in innerhanden mer för att vägvisa honom tydligare.

Passet gick alldeles för fort som vanligt, och jag var väldigt nöjd över min ponny.

Får se när det är dags för Millyard att bli tränad o riden ordentligt igen.Denna veckan får båda ta det lugnt utan speciellt mycket pyssel från min sida. Inflammation i båda armar samt värk i ena axeln förhindrar mig. Har kronisk tennisarmbåge i båda armar sen tio år tillbaka som ställer till det emellanåt :(

Bild från i april i år när han gör passage. Bortse det genuint fina färgvalet ;)