Började ju bli dålig i fredags och det håller i sig än. Men, givetvis kunde jag inte slita mig från träningen med Millyard i helgen iaf, och visst straffar det sig :P

I lördags tog jag på honom figure 8 tränset och tömkörde honom fast jag gick bredvid honom där man har sadeln annars (Om ni vart inne på mupparnas blogg nyligen skriver de om ”långa tyglar” som jag dock på sätt o vis höll på med redan för snart 9 år sen när jag skaffade Bella när jag red in henne.)
Hur som så gick jag bredvid, eftersom jag fortfarande vill få honom att tänka framåt och bära sig själv. Jag hade med ett dressyrspö eftersom jag av någon orsak fick för mig att lära honom lyfta på frambenen högt när han går.
Stod bredvid honom och knackade lätt med spöet i ”armvecket” på ena frambenet, och när han lyfte fick han godis. Hade dock varit betydligt klokare att ha med sig klickern…

Efter en stunds övande med båda benen behövde jag bara säga ”lyft” och han lyfte vänster fram och höger fram och fick sen godis. Sen krävde jag att han lyfta varje ben två ggr, sen fick han godis (utan att jag rörde med spöet alls). Sedan tre ggr per ben, alltså tex: vänster fram, höger fram, vänster fram, höger fram osv.

Han är otroligt snabblärd :D O vi hade nog båda två lika roligt tror jag.
Lite bilder nästa gång på vår träning?