Oj vad dålig jag varit på att göra lite längre inlägg här.

Idag red jag Millyard först i paddocken ca 40 minuter i skritt, lite trav och rätt mycket galopparbete. Mycket småvolter 3-4 varv per volt blev det, för att försöka få honom att ta i rejält, bygga upp styrkan och få honom att hålla igång i galoppen och inte sakta av när det blir jobbigt. Han har verkligen blivit starkare på kort tid.

Vänstervarvet är han svagare vid, men jag räknar med att det kommer ta lång tid att få honom någolunda jämn eftersom han varit sned i höften länge antagligen.

Han bråkade en del och slog upp huvudet. Jag har försökt mycket olika för att få honom att sluta, men idag tror jag att jag kom på något som fick honom att sluta.

Han slåt upp huvudet när jag IBLAND tar i vänstertygeln, och att då lägga på skänklarna är som att be om mer problem.

När jag innan kände att han var på väg att krångla, så tog jag ett litet men bestämt ”ryck” i munnen för att göra det obehagligt för honom. Det är ju just så han själv gör, så jag tänkte om jag gör det omvänt…

O tjena, det funkade! Till o med SÅ bra att vi kom ut i skogen utan att jag behövde leda honom in på stigen in mot skogen. Jag gjorde exakt samma sak i skogen, och det var som att han inte tyckte det var kul alls längre att slå upp huvudet när det kom obehag när han ”tänkte” det.

Hoppas såååå innerligt att det slutar, så att vi kan fortsätta och komma ut på riktiga ridturer :D