Igår var det dags för dressyrträning för Elisabeth Blegen som har Hallabrons dressyrstall.
Hon bor i Göteborg men kommer upp till oss i Karlstad varannan vecka. Elisabeth är väldigt inspirerande att rida för.
När jag pratar om lätt B och att han busade och bytte i galoppen på tävlingen senast pratar hon om hur bra det kommer bli i MSV B eftersom han redan kan byta ;) Hon menar att det är lika bra att träna mot högre klasser, för dit ska vi ändå nån gång, och då kan man glänsa i dom lägre på vägen dit ;)
En härlig inställning tycker jag och jag går alltid från träningarna och känner att vi minsann är riktigt duktiga! 

Igår fick Vinards mycket beröm hon tyckte att jag verkligen hittat en pärla och att hon gärna skulle haft honom själv! Vi tränade skänkelvikning i trav från medellinjen och ut på spåret, lätt som en plätt tyckte Vinards och flög glatt  iväg med rumpan lite före. Han har lätt för sig och är ambitiös och då får man vara med och passa så fram och bakdel håller sig där dom ska.

Efter lite tragglande blev det riktigt bra. Sen blev det galopp och där tyckte hon att han var lite låg och långsam så vi fick rida fyra steg fram och fyra tillbaka med ordentliga ökningar för att väcka honom. Blev nästan busridning ett tag men han fick en helt annan kvalitet i galoppen efter det jobbet.

Vi avslutade med att testa några enkla byten, det är inget vi tränat på förr och det gick sådär, han lyssnade fint både i avsaktningen och fattningen men blev låg så det får vi fila vidare på helt enkelt. 

image

/ Sara