Det blev en kortare träning idag pga jag redan var för blöt efter ridningen med Millyard (hade bara regnjacka på mig som vattnet gick rakt igenom) och byxorna var blöta de med…

Det blev ledövningar och longering. Hon gjorde KANON-bra vändningar, men pep till varje gång hon skulle vända :D Använde riktigt lite hjälper för att se hur uppmärksam hon redan är på dem.

I början när man lär in detta på hästen brukar jag göra övertydliga signaler så de verkligen förstår. Sedan gör jag dem mindre och mindre, då jag vill kunna använda så lite hjälper som möjligt oavsett om jag sitter på hästen eller tränar från marken.

Imorgon tänkte jag ta med en stor påse och plasta ut henne i paddocken, samtidigt som vi fortsätter med ledövningar och longering. Hon är inte helt bekväm med att gå bakom mig, och ibland missförstår hon mig och tror att hon skall longeras när jag skall leda henne och springer därför om mig.

På tisdag när vädret skall bli bra tar jag även fram pressenningen så ska vi se om hon kan ha den på sig, kliva över den mm.

Ge efter i nacken (neckdrop), ett steg bakåt och framåt gör hon kanonbra och behöver nästan inte alls övas på :)

Kommer även börja med one rain stop imorgon eller på tisdag. Är hon inte rädd för vare sig pressenning eller påse på tisdag, fortsätter vi på onsdag med sadel tänkte jag.

Hon har tidigare varit riden, litegrann och haft sadel på sig så allt är inte helt nytt. Däremot vill jag alltid checka av allt vad som funkar och inte.

I stallet övar vi på sprayflaska med vatten i då ljudet när det pumpas ut är farligt ;)