Igår lördag var det Ä N T L I G E N dags för Petra-träning igen. Nu ska vi försöka få kontinutet på det här hoppas jag :)

Han har tappat rejält med halsmuskler som jag också sett i och med hans viktnedgång och inte mycket träning sen juni i princip förutom de senaste tre veckorna. Nu är vi ju igång igen och hoppas på att få ordning på vikten och musklerna =)

Vi fick träna på lite svaga öppnor (som jag för övrigt tycker att han har blivit bättre på i högervarvet än tidigare), lite skänkelvikningar som verkligen blivit bättre, galoppfattningaqrna som även dem blivit bättre. Han är mer bärig och finare i högergaloppen som antagligen beror på att han mest gått i högervarvet då han ibland inte tagit vänster…

Han går i ett lugnare tempo, mer lugn, inte så känslig vad gäller ”pet” med spöet o skänkeln. Jag håller spöet nästan bara framför sadeln rakt ner mot benet för att lättare komma åt bogen på honom och det har verkligen funkat bra!

Jag behöver bli bättre på att forma honom om innerskänkeln på volt för att få till den där böjningen, och när han väl går bra bara ”vara” och inte störa honom för att han skall slappna av och hitta formen själv.

Han har verkligen tagit storkliv framåt och det känns verkligen hoppfullt!