Hur noga är ni med att smörja/ rengöra träns, sadel, stigbyglar och annan utrustning som behöver behandlas? Stallskorna med kanske?

Jag kan väl erkänna att jag är en riktig slarver vintertid. Eftersom det blir så omständigt att värma upp varmvatten så vill jag ogärna stå med kalla fingrar i kallt vatten och rengöra träns och sådant (återigen, Biothanetränsen är SÅ smidiga att rengöra. Bara doppa i vatten :D )

När våren börjar komma och stor del under sommaren är jag istället sjukligt noga med att rengöra. Mestadels rengör jag med lädertvål så att det behåller sin smidighet. Men, ibland beroende på hur lädret känns så oljar jag in det eller använder lite fett.

Mina nya skor har jag hittills bara använt lädertvål till än, men kommer snart olja in dem så att de får mer ”fukt” och lite senare fetta in dem så de står emot vatten.

Vilka märken föredar ni av tvål, fetter och oljor?

/Tanja