Ibland är jag privat här o för det mesta inte. Tänkte dela med mig av en privat del här, för jag misstänker att det blir en följetong på det här ;)

Jag har träffat en kille sedan november som aldrig tidigare hade klappat en häst. Inga konstigheter med det :) Han fick i uppgift o läsa alla Havrepappans ”dummies för hästtjejer” del 1-7. (googla om du missat. Fantastiskt roligt). Han fick frågan om han ändå ville ses vilken han verkligen ville. (dejta en hästtjejer är ju nåt helt nytt o märkligt). Tre ggr frågade han sen om han fick rida, o jag tänkte att det var nåt försök till att få mig mer intresserad av honom.

Efter ett tag så lät jag honom skritta på Stormy i tio minuter när jag ledde runt honom. Inget konstigt tyckte han.

Hepp.

Om man sätter upp honom på Bella, i rosa outfit och snodd, med ett rep där jag håller henne medan jag rider Stormy. Dessutom var det kolsvart ute o jag hade pannlampan så han såg inget framför sig, hehe.

Han ville ändå fortsätta rida…

Då släpade jag ut honom på en h i skogen på Bella, jag höll i repet o han hängde med.

O igen. O igen.

Sen fick han rida utan rep o har börjat lära sig rida lätt :) Innan jul åkte han själv o köpte sig en ridhjälm (smak har han dessutom).

Snart ska vi kika på stallskor o ridjacka också :)

Jag sa att jag anmäler honom o Bella (24 år men ack så pigg) till pay and ride distans den 19 april.

Han behöver alltså ligga i hårdträning o lära sig trava lite längre sträckor än nu :)

I helgen ska jag skaffa ridhuskort åt honom så kan han öva där inne, utan snodden :)

Så allihopa, hur tror ni det kommer gå för honom på distansen? :)

Diplomet fick han i julas, o sen dess har han lärt sig sadla, kratsa hovar, rida i form i skritt. Stängsla tråd, bygga ihop två höhäckar till hagarna… (han är rätt bra o ha hörrni ;) )

Vad tror ni om jag skulle be denna kille gästblogga här lite? =) Jag kan inte garantera lika skrattfnatt som Havrepappan, men nåt ska han nog kunna få ner (jag tror jag ska korrekturläsa innan, man kan ju inte veta vad han annars skriver om mig ;)  )

 

 

image