Helt nytagna bilder på Kotten i det härliga vädret =)

Jag upplever att han gått upp en del i vikt samt fått mer muskler av all träning han utför.

Det är färskkrossad kornkross, soja, solrosfrön, b-vitamin, samt lite fibergi muscle up han får. Fibergin skaffade jag alldeles nyligen för att Millyard har gått ner så mycket och behöver tillfällig energi för att inte tappa ännu mer. Kotten får lite av det med och jag hoppas att han kommer bygga mer muskler framöver :)

Han tränas flera dagar i veckan med små promenader, lite longering i skritt och litee trav, en hel del stegringar för att aktivera bakbenen och ryggen, öppnor, slutor och skänkelvikningar för att böja och stretcha kroppen samt aktivera bakbenen korrekt.

Några nätter i veckan har han lera från Döda Havet samt en magnet runt benet för att förbättra läkningen, precis som jag hade på Stormy med lyckat resultat.

Allt sker från marken så jag rider honom inget ännu.

20 februari kl 11 har ska jag åka in till Husaby Hästklinik med honom för att se hur gaffelbandet har läkt på honom. Förhoppningen är att svullnaden gått ner så mycket så att jag får klartecken att börja rida honom iaf i skritt men gärna även trav :)

Jag är så galet tacksam att jag har får ha Kotten. Jag blev verkligen riktigt kär i honom som fölunge och får alltså tillbringa resten av hans liv med honom <3

Vi ska alltså satsa mot Arab SM i dressyr 2016. Hur häftigt mål är inte det med en häst som ”bara” gått distans? Åhhh vad jag längtar efter att vi kommer få rosetter, fina procent och fina domarord på våra protokoll i framtiden.

Håller sig gaffelbandet i rätt läkning, jag lyckas träna honom rätt och stark så tror jag verkligen på att han kan komma långt i dressyren. Vi. Tillsammans.

 

 

liredIMG_9877 liredIMG_9883 liredIMG_9918