Ska upp till stallet nu i em och ska ta med mig pilatesbollen. Får se vem av dem som får hänga med mig till paddocken, men som det känns nu är Stormy redan är ”inklickad”. (Jag har tidigare på bloggen skrivit om hur man kan klickerträna och öva in det, men jag gör ett nytt inlägg om just klicker så att alla hänger med om vad det är jag gör.)

Såg en videofilm på youtube med en fölunge som var helt tokig i att leka med pilatesbollen och galopperade för fullt för att flytta på den i paddocken. Skrattade gott kan jag lova :)

Tanken är att han ska få lära sig att flytta bollen med sin mule, men av erfarenhet vet jag att Stormy inte är så försiktig så vi får se om bollen överlever hans framhovar ;)

Sugna på att se bilder från vår lekstund?

Här en bild från i somras när Stormy lyfter upp sitt vänstra bakben och skall sätta in mulen under benet, men han hade täcke på sig då o det var ju ivägen.
För er som inte läst så länge så var Stormy inte alls glad tidigare att bli hämtad i hagen, och jag kände mig inte alls speciellt älskad av honom. Vi började klickeröva så varje gång jag kom fram till honom fick han göra den här övningen. Nu för tiden kommer han ofta fram till mig och gör tricket själv :)

Om någon av er klickertränar, vad har ni lärt er ponny/häst för övningar?