Var på förmiddagen och hämtade Timmys klicker och lilla godispåse som man lätt fäster i byxorna med en hake. Hällde i lite Krafft  i påsen och gick ut till hagen där Charlie och Stormy går.
Stormy blev först lite rädd av ljudet av klickern då den påminde om ljudet av strömmen i tråden, men jag var snabbt framme med att ge honom liten bit krafft, och klickade igen och gav en bit krafft, o igen, o igen. Litet kort uppehåll. Klick och så en bit krafft.
Till slut blev ju Charlie nyfiken på vad som hände och kom fram, så eftersom de stod mitt emot varandra så klickade jag o gav honom på samma sätt.

I början när man lär in skall man ge godisen så snabbt som möjligt efter ljudet, så de lär sig att ljudet är något positivt. Ju mer man sen tränar kan man dröja en liiiten stund (som att ge Charlie före Stormy o tvärtom).

Sen tränar man på det här tills man märker att de FÖRSTÅR vad ljudet betyder. Det går nästan se på öronen, att klickar man så sticker de fram som paraboler och vet att godis snart kommer :)
Men jag vill INTE här ha någon häst som försöker ta godiset från mig, eller buffar eller pillar, utan bara när jag ger.

Fortsättning följer angående trick-träningen :)

/Tanja