Min känsliga Millyard är verkligen känslig för mycket. Jag börjar förstå varför folk köper skydd med fårskinnsludd i, mer än att det ska vara snyggt. O boots med ludd i av samma orsak. Jag börjar förstå :)

Millyard måste mer eller mindre ha paddar under fleecelindorna, annars får han skav (av fleece?!). Han får skav av bootsen, o boots behöver han för annars trampar han sig o blöder o blir svullen. Japp, så nu är jag en sådan hästägare som behöver skaffa sådana där fårskinnsboots, som jag beställt på Skara Hästsport.De hade inte storlek S hemma så i väntan på att de ska komma denna veckan köpte jag karledsskydd. Ska försöka fota idag så får ni se.

Det är neoprene med kardborre som man fäster runt karleden. Dem har jag nu under bootsen så inte själva bootsen skaver mer. De funkar toppen kan jag meddela! Jag köpte ett par svarta från lamicell för 79 kr, och är även sugen på att skaffa vita och vita boots framöver.

Jag skulle dessutom behöva fler så att Bella kan ha sådana när hon tränas mer så att vi slipper bootsen på henne, för det är just i karlederna hon skadar sig.

De är jättelätta att tvätta och hålla rena. Någon av er som testat detta? Eller så har ni turen att inte ens behöva ett endaste benskydd på din häst? ;)