Jag har jobbat fre-sön (trots att jag har semester) på Axevalla travet. Stora travdagar som jag för fjärde året i rad jobbar som bankomat på travbanan.

Vet inte hur bekanta ni är med travet, men det sker till 99% av kontanthantering när man är på en travbana då det går snabbare än att folk ska få upp sitt kort, skriva in rätt kod, transaktionen skall gå igenom osv.

De som sitter vid spelmaskinerna räknar alltså i huvudet, det går för långsamt med miniräknare så man blir bra i huvudräkning (förhoppningsvis, hehe) om man sitter vid en sådan.

De flesta har glömt eller hämtar ut mer pengar att spela för under tiden och därav behövs ju såklart en bankomat. Jag vet inte hur det ser ut på andra banor men jag sitter iaf som mänsklig bankomat.

Oerhört roligt och bredvid mig sitter spelkassorna där folk spelar på hästar.

Det är ofta ett rasande högt tempo och när vädret har varit toppen som den här helgen är det verkligen mycket folk. Dock sitter man själv inomhus men det är verkligen kul att jobba :)

I fredags red jag Millyard på morgonen för tredje dagen i rad i tuff dressyr. I lördags reds ingen och igår söndag red jag Stormy.

Millyard skulle ha ridits en natten lördag-sön em har han blivit TOTALT sönderuppäten på bogen av myggor/ flugor/ bromsar så att han hade köttsår!

Aldrig sett något så äckligt. Stackars häst :( Tur i oturen hade stallägaren ute en tjej som behandlade en av deras hästar med Biolight så hon fick en extrakund direkt med Millyard så han blev behandlad han med.

Jag kan inte förklara det så väl men det är ”en slags laser fast ändå inte” som går in på musklen/ cellnivå tror jag. Ska läsa på och berätta mer senare.

Millyard fick iaf nacke, hals och hela ryggen behandlad samt såren på bogen (det ska hjälpa öppna sår att läka väldigt väl).

Hon kommer imorgon igen och kommer behandla Millyard igen.

Hon som behandlade skulle ha kommit med en häst för några år sedan jag skulle ridit in. Just när hon skulle ut i hagen och hämta hästen för att köra den till mig blir hästen träffad av blixten och dör. Jättetragiskt :(

Hon kommer få behandla Stormys senskada också framöver.

Jag försöker inte låsa fast mig vid någon slags behandling eller så. Jag är helt öppen för att prova på nytt och kombinera olika.

Massage, equiterapeut (laser, akupunktur, magnettäcke mm) , kraniosakral terapi och biolight har jag erfarenhet om.

Jag tror att man måste se till helheten betydligt mer än vad många gör. Precis som i vården för oss människor.

Ibland behövs säkert en kombo och ibland räcker det med någon behandling.

Förebyggande behandling är riktigt bra för skador kommer förr eller senare.