Ja, gårdagen började med att jag kom upp till stallet vid två. Skrubbade Millyards ben vita med grummesåpa o vatten, borstade o fixa de hästarna rena.

Tora kom upp vid tre, flätade manarna o sen sadlade jag Stormy o Tora fick rida honom, medans Millyard fick jogga eller skritta efter när jag cyklade med honom. När vi kommit ca 2 km passerar vi förbi en kohage. Sist jag var där med Millyard stack han när han var handhäst, och visst mindes han detta! Att gå med en cykel, en kanonskraj häst, möta alldeles för mycket bilar på vägen just då och en snäll gräsätande ponny…

Ja, det gick med lite meck ;) Sen var vi framme ca 45 minuter innan start. Jag red Stormy och kände igenom honom i programmet på en gräsbana bredvid paddocken där framridningen var. Vi testade galopperna åt båda varv och han tog dem bra= matte NÖJD.

Sen, alldeles för snart innan start så hoppade jag upp på Millyard och kände direkt att det inte var en bra dag för honom… Att slå upp huvudet, kasta sig lite och börja resa sig… SUCK.

Det gick få fram honom med lite bråk och rida igenom programmet någolunda.

Sen, sen skulle vi in på själva banan. HEJOHÅ!

Jag fick leda in honom, hoppa upp och han gick inte en meter fram, bara bakåt bakåt bakåt till utgången. Det var ju nytt, stort, konstiga bommar och två människor sittandes i andra änden… Vi kom inte fram. Tillslut så sa domaren att Stormy kanske kunde komma in och vara lite stöd ;) Sagt o gjort. Underbara Tora kom in med Stormy och MIllyard blev glad. Stormy fick stå bredvid domarbordet så att Millyard överhuvudtaget skulle våga sig förbi där borta. Ändå kortade vi liksom av banan omkring 10 meter framför domarbordet längs hela kortsidan så att jag skulle kunna rida där alls ;)

Sen, jisses jisses, sen fick jag driva för ALLT JAG ORKADE och lite till. Svetten rann, o rann längs pannan. Millyard tvärnitade ett flertal gånger, men domaren var så snäll att hon sa att hon bara bedömer det som är bra o inte hans tvärnitar mm ;)

Med nöd o näppe tog vi oss igenom den sämsta ritten jag någonsin gjort. Hörnpasseringar? Runda volter? Svänga? Flytta sig för skänkeln? Det var nåt heeeeeelt nytt tycktes Millyard säga.

Jag är faktiskt ändå nöjd med att vi kom runt, även om vi annars skulle blivit uteslutna. Det var ju trots allt en träningstävling som tur var.

På onsdag är ju KM. För att ladda upp inför den har jag bokat in en ridlektion i den paddocken vi ska tävla i på måndag så att han får träna på ett nytt ställe. Det blir att cykla de 6 km dit och de 6 km hem för att träna med den rackaren ;) Vad gör man inte? :D