Var uppe i stallet runt 8-tiden imorse och släppte ut hästarna. Vi ger dem kraftfodret på kvällarna och de har fri tillgång på hösilage i hagen (nu äter de fortfarande gräset i sommarhagen så de vill knappt ha hö ute), så det blir väldigt enkelt och slippa vänta på hästarna att de ska äta upp på morgonen. Alla får så lite kraftfoder att deras magar klarar av det på en måltid.

Tog sen med Stormy till paddocken för ett dressyrpass. Tömkörde honom igår och han hade amssvis energi, vilket inte alls är konstigt. Han kändes väldigt eftergiven och speciellt i traven kändes han väldigt harmonisk och mjuk. I galoppen får vi båda två jobba ordentligt. I vänstervarvet i galoppen ”hänger” han sig gärna i vänsterbogen och trillar inåt, så jag får försöka få honom att bära upp sig bättre och ta större volter.

När jag var färdig i stallet cyklade jag bort till travtränaren och var med när en ett-åring skulle köras in. Den är tömkörd i en vecka med sele på sig och bett, och har inte haft vagnen på sig eller bredvid sig innan vad jag förstår.
Till skillnad mot mina upprepningar och övningar på helst allt man kan komma på, så är det stor skillnad hur många travfolk kör in dem.

Vagnen sattes på i stallet i selen och vi var två st som hade varsin longerlina som sattes fast i grimman, och tränaren gick bakom vagnen med tömmarna som satt fast i huvudlaget.

Vi gick två varv runt travbanan och det hade gått super verkligen. Hästen blev lite rädd för vagnen när han svängde och det tog emot i sidorna, men inte mer än det.

Snart dags att raka Stormy, han har redan fått massor päls och blir kanonsvettig när han tränas.