Tack Dressyrsnack för påminnelser av hur bra och nyttigt det är med tempoväxlingar i ridningen och halvhalter :)

Eftersom det var längesedan jag red lektion ”på riktigt” blir det lätt att man glömmer av vissa viktiga pusselbitar.
När jag tömkörde Millyard idag provade jag göra halvhalter, men lätt var det inte. Tempoväxlingarna i traven går dock bättre. I galoppen är han rätt lat så håller man honom inte på en rätt liten volt så fuskar han rejält och travar snabbt med huvudet uppåt.

Hade med mig ett rep och knöt fast det i ett av däcken som står vid paddocken. Gick bakom Millyard i skritt och höll i däcket som släpades efter. Han tittade lite och undrade vad det var men inte mer än så. efter en stund knöt jag fast det i longergjorden (hade varit smartare att ha med selen istället, men näsa gång) så fick han dra den istället.
Han fick trava och blev lite sur när repet nuddade bakdelen på honom, men han galopperade med den och brydde sig inte något speciellt.

Sen tog jag av det och ”slog” med linorna lätt i sidorna fram o tillbaka när jag gick bakom honom för att han inte skall reagera när skaklarna sedan sitter där, och han gick snällt vidare.

Nästa steg blir att gå med en gren eller liknande bredvid honom, och när det känns bra fäster jag den i selen, och senare en på andra sidan med. Det ska mycket träning till innan vagnen väl sitter fast tror jag ;)

Dock inga bilder från dagens träning, men ett annat kort på honom iaf :)