Haha, jag anmälde mig precis till pay and ride nästa helg, den 25 september med Trazzel. En lc och en lb, meeen jag funderar på om jag istället ska starta ett program två gånger… Det är liksom risk att mitt minne ska hålla isär de olika programmen… Men oavsett, SÅ kul att få komma ut igen!

Idag tunnade jag ur manen ytterligare. Den är verkligen ponnytjock! Nu skulle den ju bara behöva växa några centimeter eftersom jag råkade kapa av den lite mer än jag tänkte när jag klippte den :P

Nåja, jag ska försöka knoppa honom för o se hur han ser ut. Tror han kommer bli jättefin i knoppar :)

Igår fick han en vilodag efter att han ridits fyra dagar i rad, idag longerade jag en stund innan jag hoppade upp och det var en del energi i kroppen… Sen red jag en piggelin Trazzel som skötte sig, tills vi skulle galoppera åt höger. Han blir liksom SÅ laddad och idag förekom han mig nästan hela tiden när jag travade i högervarvet. Min tanke var att ”vänta in” honom och sitta still utan att påverka honom, han blev då spänd och frustrerad och gjorde för första gången små stegringar (lyfte frambenen 2 cm från marken isch), men ändå. Att tendensen ens fanns där gjorde mig så frustrerad på mig själv.

Dels har han börjat få ett energifoder nyligen, inte för att han behöver mer energi men för att få hjälp att öka ytterligare i vikt. Han har stått på box en vecka i nya stallet och innan dess gått ute dygnet runt. Han går sen dess bara med Kotten i hagen och gick innan det med flera andra (de andra kommer ju flytta dit sen med, Chino o Millyard går ihop i en annan hage så länge).

Så, vilodag igår på det gjorde nog att all överskottsenergi inte gick att hantera rätt. Jag red istället in på en mindre volt och kunde knappt röa vare sig hand eller sits eller ben då han tolkade allt ”gaaaaaalopp”.

Så, när han väl slappnat av bytte jag till vänsgtervarvet och travade av honom lång och låg.

Imorgon är planen att longera med snodd över cavalettibommar trav och galopp ett längre pass för att få ut ”all överskottsenergi”.

På fredag fm tänkte jag rida ett lugnare avslappnande pass i skritt och trav bara beroende på hur han känns.

Jag plockade såklart bort energifodret idag resten av veckan och får väl ge honom mindre giva av det bara tills jag hittar en lagom nivå :)

Bilder från oktober 2015 <3

liIMG_1623 tr li1765 li1758