He´s my Lifepuzzle. Pussel, som han kallas till vardags föddes 29 april, imorgon 1 vecka gammal.

Mamma är mitt enda sto, Bella 25 år, varmblodig travare. Pappa är Chino, min toppstammade welsh sek c hingst, 3 år.

Fölet är helt oplanerat och det sista jag skulle tänka mig var att låta Bella betäckas. Jag har ägt henne i 13 år nu. Anledningen att hon ens blev dräktig var att Chino rymde över till Bella i maj förra året. Just då, hade jag FULLT upp med mig själv, med mitt mående, depression, panikångest och graviditet och allmänt rörigt samt sjukskrivning.

Därför blev det inte prioriterat att kolla upp att hon blev dräktig. Jag lovar, det sista jag ville var att det skulle ta sig. Sju hästar räcker…

I bakhuvudet har jag tänkt att OM hon är dräktig behöver hon extra selen, e-vitamin, protein mm vilket jag gett henne under lång tid. Sen märkte jag att hon drack mycket mer än hon brukade (har vattenhinkar i stallet). Det syntes ingenting på magen förrän ca 3 veckor innan fölning. Sen fylldes ljuvret och jag kände den livliga fölungens sparkar.

Promenerade med Bella, red lite korta pass i skritt och trav och myste.

Jag har inte velat berätta för er att hon var dräktig, då jag varit LIVRÄDD för att förlora henne, samt fölet om inte allt skulle gå bra. Hon har haft föl tidigare så detta var inte första

Nu, sex dagar gammalt föl börjar jag kunna andas ut. Båda mår toppen och har gjort hela tiden. Men åtta hästar. Det hade jag inte tänkt mig…

Nu är jag såklart jätteglad åt att fölmysa hela sommaren eftersom jag ändå är föräldraledig med Aliwa.

Allt har en mening, trots allt försöker jag tänka mig. Vackert på något vis, att Bella ”ger” mig ett föl. O är det någon som kompletterar hennes exteriör så är det verkligen Chino. Blir spännande att se vad det blir av honom, lilla Pussel.

Men, som det ser och känns så är han modig, nyfiken, framåt, rör sig med lätthet och har fin trav och galopp.

liIMG_9164 liIMG_9183 liIMG_8547 liIMG_8567 liIMG_8646 liIMG_8654 liIMG_8665 liIMG_8727 liIMG_8777 liIMG_9107 liIMG_9114