Jag har faktiskt aldrig köpt ren havre under mina 12 år som hästägare. Givetvis har de fått havre då det varit i fibergi, kraffts produkter, Pavo mfl andra märken. Men inte just ren… Jag har provat att ge det till Bella och Millyard förut och upplevde att båda blev ûberstressade (provade några dl av hyresvärden).

Men, jag är inte den som är den och vågar prova igen. För lite mer än en vecka sen köpte jag en säck ren havre och började ge både Bella och Millyard av det. Numer får alla lite magnesium så det kan ju påverka mer än vad man tror.

Alla har ju börjat se betydligt finare ut sen de kom ut på betet, men Bella har sista tiden blivit lite biffigare på bredden som hon var förra våren. Just det vill jag ha mer av hos henne. Hon får även soja, solrosfrön, olja, yea sacc (för magen), vetekli samt betfor. En foderstat som är rätt ny för henne att äta även på sommaren.

Tilda o Bella är sååå fina ihop =)

Tilda har fått i uppgift att rida mycket lååångsam trav, sitta ner i traven (det är jobbigt på Bella), rida öppnor och så tränar de även en del skänkelvikningar.

Galopp har de egentligen bara provat på två gånger kan man säga, så där ska hon få kämpa på mer och få lära sig hur man får henne att jobba korrekt i formen även där.

Just när vi fotat har hon inte fått ha snodden på, annars är den en stor hjälp för framförallt Bella. Men ju mer hon rids ju mindre behövs den.

Bytte även till dressyrsadel och Tilda tyccks föredra den framför allroundsadeln. Kanske dags o försöka knoppa den lilla manen hon har, linda benen och ta på nåt vitt på henne? =)

Tilda har en väldigt bra sits i grunden, rider prydligt och lätt, men hon skall få lite tips av mig över små detaljer som hon kan tänka på :)

liIMG_3004 liIMG_2850 liIMG_2914 liIMG_2955 liIMG_2966 liIMG_2974 liIMG_2993