När jag var i ridhuset förra veckan och hämtade mitt sponsor-schabrak, frågade vår lagledare mig om Stormy kan stå uppbunden i transporten.

”Jadå, det kan han”.

När hon gått började jag tänka på vad hon faktiskt sa och satte in det i en verklig miljö. Stormy stå i transporten?!?! Haha, nåja, efter 3 millisekunder så har ju min ponny lessnat. Hoppat över bommen, sparkat, slängt med huvudet… Ja, i transporten är han iaf :)

Sedan han hoppade över bommen i höstas så har han nog varit Sveriges mest fastbunda ponny i en transport ;) På var sida om grimman och en under för att han inte ska kunna resa sig och göra sina kära levader.

Den senaste tiden har jag även haft på en halsrem som sitter kort kort i bommen under honom, och med den på är det dessutom übersmidigt att tränsa honom i transporten (eftersom på tävling måste han ju ha träns på sig utanför transporten).

Så, han har alltså en halsrem, och sitter fast i grimman på tre ställen. Om han kan röra på huvudet? Jadå, men det är begränsat för att han inte ska hitta på några hyss dock. Det går inte vara nog försiktig med honom.

I förrgår fick jag samtal av stallägaren att han o Bella dragit iväg, o på väg mot vägen… Men tack o lov gick det bra!

Med tiden hoppas jag att han stått så många gånger i transporten nu när vi åker så mycket, att det räcker med halsremmen bara mer eller mindre :)

Trazzel fick lastträning en snabbis igår eftersom transporten ändå stod framme. Han är verkligen så himla duktig och påminner SÅ mycket om Stormy :D