Efter ridhusträningen tog Tora och jag ut Stormy till sommarhagen där det är relativt mjukt med gräset och snön. Ridhuset är uppbokat mellan 10:30-12, jättedum tid med andra ord om man vill rida omgång två i ridhuset. Men, det är bara att anpassa sig.

Vi båda red barbacka och vi red båda två på Bella och Stormy. Den lilla svarta rackaren var PIGG idag med, och imorgon blir det ett spännande pass i ridhuset igen med den krabaten… Hujedamig ;)

Först satt jag på Stormy, som var oerhört duktig på att ignorera det mesta jag bad om. Vi höll oss till skritt och trav. Han lyssnar dock väldigt bra på skänkelhjälperna, men är lite seg i handen. Halvhalter och halvhalter blev övningen, och mer behövs.

När jag hoppade upp på Bella, som reds i repgrimma, så började jag öva halvhalter i skritten vart tredje steg ungefär. Hon har lätt för att när hon fått sin eftergift så tar hon snabbt som ögat upp huvudet igen, man tar ett nytt tag, hon ger efter, jag ger efter och huvudet åker upp. igen o igen o igen. Även om jag håller kvar henne för att jag bestämmer när jag ger eftergiften så är hon snabb att ta upp huvudet.

Det är först när hon jobbat ett tag och börjar bli lite trött som hon håller kvar formen själv och bär sig. Så idag låg fokuset på halvhalterna (tack Dressyrsnack). Gick inte halvhalten igenom, så gjorde jag halt. Kändes hon seg, eller gick emot mitt tygeltag så backade jag henne tills hon släppte, vilket hon snabbt gjorde. Hon får själv välja en lätt eller jobbig väg.

Efter tio minuter blev hon oerhört lyhörd på vad jag bad henne göra. Jag ville att hon skulle invänta mig, inte själv trampa på i alldeles för högt tempo. Tio miuter med halvhalter gav enormt!

Jag skall verkligen bli bättre på detta och jag tror verkligen jag kommer få tre nya hästar inom kort ;)

Glömde dock av att ta kort på oss, men ett suddigt kort från i förrgår på mig och Stormy visas istället. Framöver kommer kameran få följa med oftare. Tora kommer skaffa ridhuskort så vi båda två kan rida och ta kort. Det skall verkligen bli roligt!