Godkväll på er.

Idag kom två vänner Marlene och Marléne för att rida Kotten och Trazzel medan jag red Millyard. Först en liten uteritt i skogen i all blåst. Sen ställde jag in Millyard i boxen så fick de fortsätta rida i paddocken för mig. Trazzel fick på sig westernträns och westernsadel (jösses vad läckert snygg han blev i det! *hjärtögon*)

Fokus är verkligen avslappnad häst som jag ständigt kommer återkomma till. Uteritten blev nog allt annat än avspänd för Millyard och Kotten som inte alls mår bra av en vilodag, haha. Trazzel skötte sig ypperligt däremot.

Trazzel är fortfarande mest fokus på galoppen, fattningarna och att börja samla något språng så att han lär sig att samla sig istället för att sakta av.

Kotten behöver man vara snabb med att berömma och ge efter i precis rätt sekund innan han hinner bli spänd.

Jag har tyvärr inte bilder i datorn jag kan visa er från idag, men nästa gång tar jag med systemkameran o fotar dem ordentligt :)

Stormy red jag i förrgår för första gången i paddocken sen innan senskadan, i december förra året. SÅ kul att tänka lite mer ordentligt dressyr igen. Jag har nu börjat lägga in liiite galopp, mest för att se att han tar rätt galopp men framförallt att jobba med lyhördheten och övergångarna.

Jag minns att han var sååå nöjd och stolt över sig själv när jag fått honom att verkligen samla sig i galoppen. När vi skulle tävla och komma i trav så fattade han glatt galopp och man kände hur han växte under mig av stolthet ”matte kolla, kolla vilken fin samlad galopp jag kan ta vi har tränat på”. Jag kunde inte annat än vara glad trots att det var helt fel gångart. Jag hade ju en glad ponny :D

Förhoppningen är att hinna starta nån/några la:3/4 innan året är slut med Stormy, men inte räkna med några vackra resultat eftersom han knappt är riden på 8 månader. Styrkan behöver byggas upp men jag vill ändå komma ut för att tagga till msv:c debuten jag hoppas starta i början av nästa år istället. Korten nedan är för 4 år sen på Stormy och mig. Tänka sig vad vi kommit framåt sen dess :) Lilla drömponnyn.

Det ska bli såååå så häftigt att verkligen starta msv:c med honom. Jag tror verkligen att efter några tävlingar kommer vi inte ligga bland de sista. När jag lyckas plocka fram det bästa ur honom så hoppas jag verkligen att vi kan kvala in till msv:b. Häftigt med en c-ponny bland storhästar känner jag :D

Nu är det läggningsdags för min del. Visst känns det märkligt att sommaren bara är bakom hörnet och nu känns det som hösten verkligen sagt tjingeling?

Nåja, jag är taggad till tusen oavsett :)

 

s3 s2 s5 s4 s6