Åhhh idag och egentligen sista tiden har Kotten fått guldstjärna. Han kan lätt bli låst och stressad så minsta lilla krav får ske oooerhört omsorgsfullt.

Först blev det en liten uteritt i den nya miljön (har ju bytt stall o måste se oss omkring) och sedan in i paddocken för att rida över cavaletti som numer ingår i varje pass med alla hästar för att lyfta på benen :D

Kotten har verkligen inte kunnat lyfta bakbenen utan slagit i bommarna men numer lyfter han benen i både trav och galopp.

Öppnorna i galopp har varit en såndär stress-situation för Kotten bla. Eller att ens korta upp tyglarna i valfri gångart… Eller sitta med sittbenet en mm för mycket i sadeln, eller råka spänna vaden så den nuddar honom… Typ. Energin har då inte gått så mycket framåt utan mest uppåt, och av säkerhetsskäl och stressynpunkt är det inte vidare bra.

Vi har lagt in oftare pass på honom, han har fått gå kortare ”pass” med ofta skrittpauser för att han aldrig ska hinna stressa upp sig, och bytt stall… Allt verkar liksom falla på plats. Plus att själva ridmöjligheterna nu när vi har paddock är enorm skillnad bara det :)

Så, nu väntar jag ivirgt på de där musklerna på honom ska ploppa upp också.

Har köpt ett nytt 3-delat bett och testade det på honom idag och han verkade trivas bra på det.

14569764_10155276379619829_1831914434_n