Idag blev det ett bettlöst pass på Millyard efter en stund. Han har verkligen börjat bli fin i ridningen, och idag hade nog träningsvärken släppt så han var åter i sin fina framåt-form :)

Fantastiska Tora var med och fotade i vanlig ordning. Dessutom har vi lite film som ni kan se här om ni klickar här.

Jag red alltså ”som vanligt” i början genom att rida öppnor, slutor och skänkelvikningar i trav, galoppera i öppnor, öva skänkelvikningarna i galoppen, lite travökningar och tempoväxlingar mm.

Sen fick Tora en idé om att ta av tränset och låte bettet och tyglarna vara kvar. Millyard håller ofta kvar bettet på egen hand så vi testade :)

Visst ser det lite ovanligt ut och det var det att rida- inget nackstycke o titta på ;)

Sen tyckte jag att vi lika gärna kunde prova att rida utan bett o tyglar helt o hållet för första gången. Har ju bara ridit Bella o Stormy utan förr, men inte Millayrd.

Jag hade dressyrspö i varje hand för att kunna styra med dem om skänklar och säte inte räckte.

För att svänga använde jag först sittbenet, lyssnade han inte på det la jag an skänkel/ spöet nära bogen. Funkade inte det höjde jag spöet närmre huvudet för att få honom att svänga/ flytta bogen.

Han lyssnade som att vi gjort det här minst 99 gånger minst ;) Riktigt kul och definitivt något vi kommer göra mer framöver :)

Förresten, det är tävling för vår del redan 8:e mars(!!!) och jisses tänkte jag, den här fula, praktiska rakningen på Millyard. SÅ kan han ju inte se ut? ;) haha, jag får väl raka om honom i januari eller helt enkelt hoppas på att han fällt en del i början av mars med det här milda vädret? ;)

Jag spenderade nyårsafton med att vara på den bästa platsen på jorden- i stallet med mina hästar :)li6178 Trolle och Timmytrolle1 trolle2 liIMG_5908Busar för fullt liIMG_5933 liIMG_5942 li5944 li5947 li5958 li6048Ridning utan träns- bara med bett och tyglar =) liIMG_6105 li6155