Efter det lyckade passet med Millyard igår så fick även Stormy komma ut på ett dressyrpass i paddocken. Tora red ut barbacka i skritt och trav 1 h i lördags på honom.

Det gick verkligen toppen med honom. Jag fick igenom vänsterslutan riktigt bra på honom. Högerslutan var en katastrof i början, dels har jag av någon anledning svårt för den, och det underlättar ju inte då för honom som ska lära sig den.

Jag fick kämpa ordentligt för att bakdelen i högervarvet överhuvudtaget skulle gå någon dm innanför spåret, och framdelen kvar. Halsen var ställd till vänster eller rakt fram, alldeles omöjligt att böja den åt höger. Dessutom var han stel och ville inte alls ge efter på vänstertyglen…

Jag varvade med denna kämpiga högerslutam högeröppn,a lätta vänsterslutan och vänsteröppnan och rakriktning.

Men, tillslut trillade poletten ner för oss båda, gav jag honom mer stöd på innertygeln, höger alltså i högeröppnan så blev han mer medgörlig och fick sen in bakdelen. Långt ifrån så lätt som i vänster, men ändå.

Vågade till o med prova rida en skänkelvikning i vänstersluta, och han behåll verkligen formen och böjningen! :)

Så, det här skall definitivt övas mer på. Jag gjorde även ett flertal galoppfattningar. Han tar fel ibland av ren slarv, och jag försökte verkligen förbereda honom och komma på när han tar rätt och vad jag gör då. Att rida honom i en sluta innan fattningen var helt klart det bästa sättet.

Jag red faktiskt med sporrar på honom igår, dels för att få honom lite kvickare och lyssna lite snabbare, men dels för att få en mer effekt eftersom jag väldigt sällan använder sporrar. Ibland kan jag uppleva att han förstår bättre med sporren som är så liten, jämfört med min häl… Dock är mina ben så långa så oftast nuddar inte ens sporrarna honom.

På tävlingen kommer jag ha sporrar för att vara säker på att han lyssnar på mig för mina hjälper ;)

Lova fick sig ett rejält svettigt pass igår med galoppfattningar. Hon vill ännu bara ta dem åt vänster, så jag försöker befästa att ljudet och skänkelläget betyder galopp.

Hon bjöd mig på två ”skutt” i början, hon var antagligen pigg trots att hon longerades innan jag hoppade upp för att bli av med den värsta överskottsenergin.