Stormy blev ju inte riden igår eftersom jag valde att klippa honom.

Millyard fick röra på sig i paddocken (som vanligt) och jag tror nog han kan ha haft lite träningsvärk från gårdagen, men det hindrade mig inte att han fick kämpa på ytterligare.

Han blir nämligen sällan svettig, antagligen för att jag begär för lite av honom eftersom jag inte tror han orkar, och dels för att han inte är den typen som stress-svettas ett skvatt (tur det).
Men, igår pressade jag honom lite extra i galoppen i båda varven och gjorde volterna så små tills jag märkte att han knappt orkade bära upp sig på volten, då ökade jag volten och tog något varv, gjorde mindre volt så han fick kämpa något varv osv. Jag varvade med mycket travjobb och hade fortfarande i bakhuvudet ”variera mera” så snart kommer det nog sitta i min ryggrad att alltid göra det ;)
Sen övade jag på att rida rätt upp och göra halt och hälsa på domaren, inför kommande tävlingar. Det var lite vingligt, han stannade bra men stod sen inte tvärstilla som han brukar.
Sen red vi serpentiner och jag tänkte på att hålla ut hörnen på fyrkantsspåret ordentligt när jag red i hörnen, jag fuskar nämligen med dem.

Han är väldigt duktig på att slappna av så fort han galopperat, jag vill INTE ha en häst som är het efter att man galopperat så jag är noga med att skritta på långa tyglar efter galoppen så han går med sänkt huvud.
Ibland tar jag bara några galoppspårng för att sedan skritta på långa tyglar.Hur gör ni för att variera ert arbete när ni rider? Något speciellt ni försöker jobba med?