Jag har sagt det förr o jag säger det igen: jag fullkomligt älskar att träna för min instruktör!

Igår skulle Trazzel ha fått åka med i transporten så Petra kunnat kika på honom, men lagom innan lyckades Millyard sparka honom på vä bog så han har ett fint hovavtryck och en svullnad där. Ingen fara, han haltade igår men inget idag. Bara lite svullen. Typiskt bara, men han får hänga på nästa vecka istället.

Stormy och jag åkte själva till ridhuset istället.

Stormy är enormt envis och har en genuin kreativ sida för att hitta på saker i livet. Senaste påhittet är att ”dö” i galoppen bara när jag tränar för Petra. Är vi själva i ridhuset eller paddocken existerar det inte alls, och när jag rider själv tror jag allt jag kräver betydligt mer än på träning. Så att han är för trött tror jag knappast.

Igår la vi fokus på mycket galopp (när han ”dör” så liksom galopperar han i ena språnget, o i nästa står han typ i halt med nosen nere mer eller mindre. O ja, jag driver med ben o säte nåt alldeles när jag tror har mig på känn att det ska bli av, men han är snabb den lilla rackaren!)

Nåjaa, han blev riktigt fin vissa korta stunder och jag var glad att vårt galoppjobb syntes :)

Det blev galopp på fyrkanten, på små volter, större volter på olika ställen i det stora ridhuset. Trav, mellantrav (den börjar allt gå bra nu!), rida rakt fram på medellinjen, serpentiner, några skänkelvikningar. Det är nog första gången som han kändes som han flyttade undan lätt o smidigt för mina hjälper i skänkelvikningen.

Jag tycker verkligen de är så himla svåra att få till.

Det blev alltså en hel del delar ur programmet vi ska tävla på lördag, samma som sist. På måndag är det dags för träning igen, o jag längtar redan :)

Han var överlag VÄLDIGT mjuk och fin i kroppen, lyssnade på mina små hjälper som halt, halvhalter mm och var mer medgörlig (förutom vissa problem i högergaloppen igår). Den där nosgrimman må vara magisk, o han får allt behålla den på ;)

Bilden tagen en annan dag.

dre8