Igår tränade jag på det Petra (instruktören) fick mig och Stormy att använda muskler man glömt att man har, och jobba på ordentligt.

Den lilla rackaren bråkar med galoppen så fort jag rider lektion, men tränar jag själv, som igår var det inga problem alls och ingen nos rakt upp mot himlen och avbrott till trav. Nä, igår fick han allt kämpa på i SMÅ volter, stora som högst 7 m i diameter minst tre varv, sen ökar vi på långsidorna, kortgalopp på kortsidorna och sen in på den lilla volten igen. Han blev toksvettig och kämpar på toppenbra.

Innan han fick svettas i galoppen, travade jag fram honom rund och låg på lång tygel. Sen fick han öva på öppnorna, slutor och förvända slutor. Han var mjuk som en gummiboll och är så himla rolig att rida när han bara böjer sig från en sluta till förvänd sluta hur lätt som helst med någolunda bibehållen form.

Jag behöver verkligen jobba med att hålla mina tår rakt fram, mitt innerben längre fram och få till en bättre ställning.

Traven på volt gick verkligen bättre än vanligt och vi hittade rätt väldigt snart.

Jag försökte mig även på att rida sluta på diagonalen, (tror det var det vi övade på i söndags iaf ;) ) och det gick okej. Han har lite svårt att förstå att han inte ska gå kvar i slutan utan faktiskt flytta sig sidvärtes samtidigt, och speciellt när jag rider från vänster till högersidan.

Nu är det bara att få igång Millyard också så jag är på hugget där med och tränar. Med nackmagnet och magnesium så funkar han mycket bättre och lugnare, och vi kom ju till o med ut liiite själva, men var det en HEL månad sen jag red honom sist tror jag? Han är longerad bara sen dess…

Han är helt ofattbart fin också. Båda mina grabbar <3