Min plan blev inte riktigt som jag tänkte mig.

Det började med att jag red Stormy och Tora Bella ut till korta travbanan, en rakbana i skogen några km från stallet och galopperade. Vi mötte en älgko med hennes två kalvar och jag vägrade vända pga rädslan att möta dem. Så istället tjoade o skrek vi för full hals o det hjälpte, vi mötte dem inte ;)

Jag trodde som sagt det var något fel på Stormy eftersom han var FÖR cool i stallet, han är aldrig så stillastående o sover på stallgången, så jag tog tempen som visade normalt :)

Jag tränade Lova med sadeln på för första gången, vilket hon inte reagerade på alls som jag trodde. Jag gjorde ledövningar som börjar sitta som berget nu och hon flyttar bogar och bakdel väldigt bra.

Jag longerade henne och även vändningarna börjar bli mycket bättre. tempoväxlingarna mellan skritt, trav och komma in o stanna börjar sätta sig lite mer.

Sen stod jag bredvid henne och gjorde en massa one rain stop, och höll mina händer uppe vid sadeln som om jag hade suttit på henne. Böjde, ställde och gick bredvid henne i skritt och trav och övade på start och stopp.

Hon fick även ha på sig presenningen o hon bryr sig ingenting :)

Ja, sen blev det ju halta ponnyer. Stormy var elak mot Charter, en äldre d-ponny herre som Stormy gått ihop med mycket förut och aldrig varit problem med.

Sen Lova kom skyddar Stormy henne och blir elak mot Charter, så vi särade på dem några dagar o satte Stormy och Charter ihop, o det var ingenting mellan dem. Släppte in Charter till Lova o lilla shettisen Mimi o lät Stormy gå själv några dagar så han skulle bli ”lite utanför”. Det hela slutade i att han tog sig an Lova på stört och jagade iväg Charter så han fastnade med sitt eksemtäcke i tråden, Charter sparkade Stormy på käken och på benen så han fick två sår på sina vänstra ben. En orolog matte har sovit dåligt inatt o ska strax upp o kika till Stormy.

Charter fick lite sår med, men mest ytliga o nåt bitmärke. Jädra hästar… Så jag vet inte om Stormy o Lova får gå själva eller hur vi löser det… Suck. Dessa hästar o dessa skador!

Mest arg är jag över att jag tänkte att jag skulle linda benen på Stormy innan jag släppte in honom, men tänkte att det har ju aldrig varit nåt mellan dem förut…