Efter vår klicker-träning sadlade jag Stormy med min sköna bomlösa sadel och tänkte rida honom i repgrimman som han ändå hade på sig sedan övningen innan.
Har ridit honom i repgrimma förr, men det var faktiskt längesedan. Alla tre går att rida i repgrimma både i paddock och ute i alla gångarter.

Först red jag mycket neckreining med honom (lägger man tygeln på ena sidan av halsen skall hästen flytta sig från trycket, alltså åt motsatt håll).
Lyssnar han inte tar jag fram benet på bogen han skall flytta och flyttar han sig fortfarande inte sparkar jag till med foten på bogen. Hela tiden har han långa tyglar.

När vi värmt upp och känt igenom sidorna så tog jag av tyglarna. Det kändes att det var längesedan jag red utan tyglar men sååå härligt det är! Jag stängde igen paddocken IFALL han skulle få för sig att inte lyssna på mig ;)

När vi galopperade fick jag för mig att öva galoppombyten på volt och han satte flera galoppombyten när jag red 8-volt utan tyglarna. Borde kanske öva bytena så oftare så jag inte stör honom med bettet han har på sig när man övar sådant annars?
Jag vill ha lika god kontroll på hästen med bett, utan bett och utan tyglar. Hästens fart och vart den svänger skall inte sitta i våra händer/hästens mun utan kommunikationen mellan oss skall fungera ändå. Det är att bli ett med hästen för mig.

Bilderna innan och efter träningen :)
Eftersom jag inte hade någon fotograf med mig försökte jag filma själv när jag red, vilket resulterade i väldigt guppande och en kamera jag höll lite upponer, så ni får vrida på nacken om ni ska se ;) Får helt enkelt försöka leva er in i känslan. (det var inte när vi tränade galoppombyten).