Igår var jag hos min massör då jag har knutor i nacken och i höger skulderblad, framförallt (men även på fler ställen). Hon tyckte det var som att spela dragspel på min nacke med alla knutor, så ni kan ju försöka föreställa er hur ONT det gör att gå med detta. Hon fick verkligen loss en hel del och det känns skönt.

 

Hade tänkt ta en lååångritt med Stormy idag, men tvättid (jag vet, så simpelt), åka till Djursjukhuset och köpa hundmat som var SLUT, plugga och laga mat samt ett ont knä gjorde att det blev ett tufft dressyrpass i paddocken istället. Stormy sparkade ju mig mitt på knäskålen när jag lindade honom bak i fredags, och jag undrar om det verkligen bara är blåmärket som gör ont, att det gör att jag har svårt att gå… Så, imorrn ska jag till Vårdcentralen och hoppas allt är okej.

Stormy har gjort PRECIS tvärtom allt som oftast vid galoppfattningarna. Idag tog jag en rejäl funderare på vad jag gör när han tar rätt, och vad jag gör när han tar fel. Och visst kom jag på det! Länge fattade jag galoppen med innerskänkeln, tills Sara påpekade efter en ridlektion att det är med ytter man fattar galoppen med. SÅ, jag märkte att när vi skulle ta vänstergaloppen lyssnar han på ytterskänkeln, och när vi ska ta högergaloppen lyssnar han på innerskänkeln.

Antingen får vi öva ”om” eller så får jag helt enkelt göra såhär nu när jag vet att han tog rätt 100% när jag gjorde det tydligt för honom. Jag gjorde många övergångar mellan trav och galopp innan jag kom på det här, så han fick verkligen kämpa på idag.

Utan att säga för mycket så planeras spännande planer framöver som har med hästar att göra.