För tre dagar sedan red jag ju ut på Stormy och galopperade på travbanan, som jag gjort flera gånger förut. Efter ridpasset lindade jag frambenen som jag brukar göra när han gått hårt. Han hade på sig lindorna dagen efter också, och igår när jag skulle rida Millyard och Julia Stormy, sa Julia när hon tänkte trava honom i paddocken att han gick konstigt. Han var halt.

Julia fick gå in med honom i stallet och jag red på en JOBBIG Millyard som mest slängde med huvudet och var bråkig. Dels har han gått flera dagar i sträck så han var nog trött, plus att han protesterar flitigt när han väl gör det. Dessutom gav han sig inte riktigt! Morr. Hur som så höll jag på bra länge tills han gav sig slutligen. Snodd på igen ett tag framöver alltså och sedan fråga tränaren vad jag kan göra.

Idag fick han dock en välförtjänt vila.

Hur som, jag kollade på Stormys ben, såg en svullnad på höger fram och fick direkt panik över att det är en senskada, och hann tänka minst 100 tankar. Ingen ridning på minst ett år, OM han blir bra, o OM han blir bra så kommer han inte hålla för distans, eller hoppning… Alltså ingen distanshäst längre. O om det inte läker, ingen ponny ALLS!!! Sjukhage hela sommaren? Har jag tränat för hårt trots att jag är NOGA med att känna igenom ben efter svullnader etc. Har jag övertränat utan att lyssna väl till honom? Har jag tränat fel länge? Kunde jag gjort något annorlunda? Slutade med att jag tjöt fullt med tårar när jag skulle sova igår. Vaknade med illamående och huvudvärk imorse och undrade varför jag egentligen inte ringde ut veterinären redan igår.

Allt började smälta och jag började lite acceptera att han skulle vara sjuk ett år och sedan bara bli dressyrponny för resten av livet. Åker på möte hela dagen, blir mer illamående och kräks (nervös för ponnyn eller sjuk?)

Ringer veterinären och frågar om han kan komma på kvällen, efter mötet.

Fram tills dess att han kom kl 19 ikväll var jag SÅ nervös över att han skulle säga att det är en senskada. MEN, han känner noga igenom gaffelbandet, senorna osv och säger att det inte är det. Jag springer upp med honom och han säger att han inte är så jättehalt, belastar frambenet utan problem. Visiterar hoven… O säger sen att det kan vara något i kotan, tex inflammation eller så är en hovböld på gång.

VILKEN lättnad!!! Dock är det ju inte säkert han blir bra ändå, men att det inte var senan var sådan lättnad så det är obeskrivbart.

Nu ska han vila i två veckor o inga lindor, sjukhage eller nåt ska han ha. Bara ut i hagen som vanligt så skulle jag sen nog kunna sätta igång honom efter det om han var ohalt o inte svullen.

Dock blir det ju ingen tävling för mig i helgen givetvis, men just nu känns det om att det inte gör någonting alls efter att jag var inställd på att det var senskada… Så. jag åker upp till Sara och Charlie med familj och groomar henne på söndag, så helgen blir fantastiskt toppen ändå! istället får jag åka dit i sommar med Stormy och rida ihop några dagar :)

 

PUST. Nu ska jag försöka sova iaf :)