Idag blev det bara en snabbträning i hagen med #Puzzel2yo. Fokus att få honom att bara lägga vikten på bakbenen utan att flytta ett enda ben. Det är SÅ roligt att träna #freestylehorsetraining ???

Tanken är att jag vill få honom att tänka på att lägga vikten på bakbenen tidigt.

Stormy tex blir lätt framtung och gjorde jag halt förut (massor har hänt sen i höstas) så liksom fick jag inte honom under med bakbenen utan han bromsade fram med bogarna och sen stannade han. Det är ju inte alls bra.

Trazzel som jag tränat markträning som jag numer kallar freestyle horse training började jag ju med när han var 1 år.

Första gången jag gjorde halt på honom bromsade han med bakbenen ordentligt. Jag tror att det sätter sig väl i deras muskelminne när man tränar så mycket.

Eftersom Puzzel är 50% travare så vill jag stärka upp hans trav framförallt. Min tränare sa nåt så bra om det men jag har glömt ? Nåt med att träna påskjut med bakbenen istället för frånskjut eller nåt.

Nu är vi iaf på en lek-nivå där jag testar mig fram.

Det är svårt för mig att filma nu tyvärr. Mobilen ger upp när det är kallt, det är stelfruset eller lerigt som attan i paddocken och i lösdriften blir det så mörkt.

Ni får hållas till tåls med de kassa filmerna som nu finns så hoppas jag att när våren kommer att jag kan filma bättre ?

Sen dyker kanske möjligheten upp att träna när jag åker bort. Vi får se ☺?