Jag undrar om det bara är jag som får ONT i rumpan av diverse olika sadlar? Antingen blir det blåmärken på sittbenen eller skavsår. Givetvis är det ännu lättare att få det när jag rider långritter. För er som lyckats undgå detta så grattis till er.

Vad jag inte tänkt på innan dessa praktikdagar på Craft som jag befinner mig på (huuur mycket sportkläder som helst har de!) så har jag nu beställt ett par korta cykelbyxor. Det är en pad som är formad som en cykelsadel som är fastsydd i byxan. Jag hoppas innerligt att detta öppnar upp en ny värld för mig och gör att jag kan rida utan att få ont.

Jag fick även ont när jag red under gymnasiet i en del finare sadlar, så att stoppa om de jag har känns alltså inte som lösningen på problemet.

Någon av er som upptäckt detta redan eller vet någon som testat? Jag är i alla fall jättenyfiken hur det känns. Jag beställde en kort modell, lite längre än boxershorts-modell om ni förstår? Sen tänkte jag dra på min byxorna jag skall rida i oanpå. Tror inte det blir så knöligt eftersom materialet är ju så tajt som en andra hud. Lovar att utvärdera hur det funkar ;)

 

Ungefär såhär ser de ut. Bild från Craft