Ikväll blev det ett suveränt pass på Millyard. Såklart har vi massor kvar att träna på, men på den här korta tiden har mycket hänt.

Mer och mer känner jag verkligen vilken nytta jag har av den ”vanliga” ridningen ihop med western, nh-ridningen, rida utan tyglar/ träns alls och den akademiska ridningen.

I galoppen har även mycket hänt. I början tog han sällan vänstergaloppen, det blev höger. Det gick absolut inte fatta vänster när man red på böjt spår, han slog ofta upp huvudet och ökade tempot.

Nu orkar han hålla ihop galoppen i båda nästan lika mycket. Dessutom har jag ridit många smååååå volter med tagen bakdel för att förbereda lite piruetter. Idag orkade han verkligen ett helt varv och dessutom i vänster! Vilken känsla!

Jag får hjälpa honom på yttertygeln för att hålla honom rak. Tidigare har han mest kastat sig undan min högerskänkel men han kämpade verkligen inte emot, tvärtom.

Förutom flowet så har han verkligen en heeelt annan energi och positivitet sedan jag började ge honom magnesium. Energin tar inte slut och han vill vill vill jobba mer och är verkligen mer lyhörd. Så himla kul att rida då :)

Det blev skrubb på hans vita ben och i huvudet. Imorgon blir det ännu mer fix med det ytliga och en rejäl genomkörare på Trazzel ;)

Förresten så fick Tora klippa hovskägget på Millyard. Jag har aldrig klippt det på mina egna förut, men idag kom ett infall.

Kort kommer komma från söndagens tävling då underbara Tora är med och hjälper mig och fotar. KUL ska det bli!

På första bilden är vi inne i en ”galoppiruett” och Tora sa att det såg MYCKET bättre ut i verkligheten än på bild.

Vi har även tränat en del spin, mycket öppnor, slutor, skänkelvikningar, slutor på diagonalen, slalom…

liIMG_8185 liIväMG_8039 liIMG_8053 liväIMG_8085