Stormy fick ha sina back on track paddar i hagen från gårdagens ridpass fram tills ikväll.
Kände igenom alla ben på honom efter svullnader och gallor.
Han hade lite lite gallor i bak så jag hade på liniment och masserade även hela ryggen och rumpan på honom med liniment, Han brukar tycka det är jätteskönt med massage. Vill ju gärna undvika att ha en stel träningsvärks-ponny på lördag inför veterinärbesiktningen…

Imorgon tänkte jag skritta ut på honom barbacka och jogga en liten kort bit för att lösagöra honom lite. På kvällen blir det badning och stå inne i boxen över natten för att vila ordentligt.

Har funderat fram o tillbaka över hur jag skall betsla honom till lördag. Har hela tiden tänkt att rida honom på tredelat vabnligt bett, men igår bestämde jag mig för att det blir vosall med nosludd på. Kommer dock ha med bett som groomarna får ha med sig i bilen, ifall han känns som han inte lyssnar. Tror knappast det blir problem, men det är bra att gardera sig.

På kvällen (runt sex) skall jag och Sara åka upp tillsammans för att bada honom och packa in allt som behövs i transporten så det är klart.
Sen skall vi göra goda pastasallader och inhandla en del onyttigheter som man behöver. Energi behövs :)

Stormy tar vi med hö till, lite betfor som han får äta i sin vilopaus (30 min) och lite krafft.

Ska jag vara ärlig så är jag inte rädd för att han inte ska orka runt, utan för att vi inte ens kommer igenom första veterinärbesiktningen. Och inte för att han ev skulle ha gallor, ömma i ryggen eller något sådant. Nej, utan har inte han lust, hur många år jag än tränat den lille rackaren, så vill han inte, och då skall man veta att en liten jädra ponny kan sätta stopp för en hel dle just då.

Känner han inte för att någon pulsar honom (man får inte ha högre än 60 i puls per minut), så reser han sig, bufflar eller gör vad han nu vill. Så jag önskar jag har HELA honom MED mig på lördag.

Igår en kvart efter han hade gått relativt snabbt och jobbigt pass tog jag pulsen på honom. Då hade han prick 60 i slag.
Idag när jag tagit in honom från stallet hade han 48 i puls.
Får helt enkelt bara hoppas han sköter sig ;)

Givetvis har jag bett mina groomar Sara och Åsa att fota en hel del, och det kommer krylla med kort här sen efter lördag (haha, ja, om vi nu ens kommer till start då ;) )