Idag började jag med att rida Stormy. Värmde upp i skogen genom att skritta o trava runt träd och över grenar och stenar på ickestigar. Sen red jag på en perfekt raksträcka ute där jag kände på den ökade traven som börjat bli bättre på honom.

Han kändes fantastisk att sitta på när bakbenen bara växte och tog i med sån kraft. Sen blev det jättesamlad galopp och lite jogg.

Trazzel lekte jag frihetsdressyr med igår och det var första gången han bockat och stegrat ? Överskottsenergi eftersom det varit fruset och då rör han sig inte i hagen som gan brukar.

Igår fick han galoppera mycket där jag tränade samling i några steg bara. Från marken alltså ☺

Igår lekte jag med Puzzel en snabbis också o så red Aliwa på Irre.

Men det var ju idag jag skulle skriva om?

Trazzel har inte ridits på över 1 vecka så det var mycket energi. Det är alltså pga det är hårt o stelfruset jag inte rider utan då tricktränar jag istället. Han ville gärna bara rusa iväg och tog jag halvhalter tog han dem som en språngbräda till att ladda mer energi.

Passet blev bra tillslut men lite väl luftiga o skuttiga galoppsprång ibland ?

Sen var det Chino jag red ca 15 min. Galoppen har verkligen börjat funka på honom då han tar fattningarna och håller galoppen mer nu.

”Nyss” orkade han bara en långsida. Nu tar han några varv ☺?

Chino överst o Stormy underst.