Brevet med distanstränset till Stormy kom igår. Givetvis fotar jag honom så ni kan få se hur fin han blev.
Det är ju så himla roligt med färg! Är man ute och rider när vädret är dåligt, kan man genast bli mer uppiggad av färgen på tränset. Det är väl därför jag vill ha just färger på tränsen i distansen när man rider mil efter mil.

Sen är ju givetvis det ”klassiska” svarta och bruna oerhört fint och stilrent, och då använder jag ju vanliga läderträns.

Eftersom jag inte har tävlat speciellt mycket så har jag inte koll på regler kring tävling, som dock finns att läsa på i TR (tävlingsregementet) på nätet, men jag tänkte jag kunde passa på att slänga ut en fråga till er som antagligen har betydligt bättre koll.

Inom hoppningen är det ju många ryttare som har lite färg på schabraken, en del på benskydden beroende på om man har läder eller annat material, och även på huvan.
Inom dressyren har jag inte sett annat än klassiska vita schabraket. Visst är det inte några benskydd eller huvor inom dressyren och inte så mycket annat att sätta färg på kanske, men är det något man måste ha, vitt schabrak alltså, eller är det ingen som ”vågar” sticka ut?

Eftersom vi är så många som älskar färger och köper färgglada lindor som matchar schabrak inom dressyren, så kommer ju inte de fina färgglada schabraken ut på tävlingsbanorna.

Så finns det ingen regel som säger vitt på schabraken på tävlingsbanorna önskar jag härmed att fler färger tittar fram. Måste ju dock själv erkänna att det är oerhört snyggt med vitt, men variation vore faktiskt kul! Håller ni med eller föredrar ni vitt? Någon speciell färg ni hade velat se?