Som ni vet så är jag ju på praktik tills imorgon i Borås. Tåget blev ersatt av buss och nu får jag tillfälle att skymta någon häst i en hage. Det och hästtidningar är väl det närmsta i hästväg för mig ;)

Har inte skrivit om helgens pass så nu finns det gott om tid att skriva.

I söndags morse var jag i stallet vid sju, en timma tidigare än jag brukar, så jag skulle hinna rida två hästar innan halv elva när ridhuset är bokat.

Millyard fick inte stanna och spana in sig själv i något varv, utan han fick allt ta sig förbi ändå. Det blev mycket arbete i trav på vikt, då i andra änden av ridhuset stod en maskin med staket on sig som var farlig.
Både han och jag blev varma av försöken att få honom i öppnor och slutor. Jag red honom en timma.

Sen kom Tora upp och vi gjorde iordning Bella och Stormy.
Jag longerade Stormy innan jag hoppade upp och han betedde sig nästintill perfekt. Hade nämligen på lördagsmorgonen en explosiv ponny dom fick longeras en halvtimma. Som han skuttade, sparkade och levde loppan förstår jag att han var lugnare på söndagen ;)

Vi jobbade mycket med galoppen just för att jag ville pumpa ur honom överskottsenergin som tycktes fyllas på kontinuerligt. Han höll sig i skinnet och efter någon timma fick Tora rida honom och jag på Bella.

Hon var väldigt mjuk och lyhörd för skänklarna, men slänger upp huvudet när hon skall stanna. Jag jobbade med dessa halvvantar i vartannat steg nästan, och hon lyssnade verkligen på mig.

Summa summarum så gick passen i helgen väldigt bra. Får se hur helgen blir nu med vilka som fått röra på dig i veckan :)

image