Efter ridpasset i måndags kom equiterapeuten ut. Jag trodde Stormy skulle vara sned i höften samt ha problem i nacken eftersom han så ofta är stel i vänstersidan. Han känns då stel och motsträvig.

Han kände igenom honom, och hittade inget i nacken(!), sned i höften då han var ca 1½ cm lägre på högersidan än vänster.

Jag hade inte sagt något om att han reagerade på klippmaskinen precis vid vänsterbogen då han var på väg att hugga maskinen och markerade så tydligt att det inte alls var bekvämt.

När han började klämma där gjorde Stormy precis samma sak. Han hade ont i muskelfästena där, och då sa jag att när jag galopperar honom i vänstergaloppen så ”hänger” han sig på vänsterbogen.

Det förklarar ju det hela. Sned i höften, för att kompensera höger bak belastar han vänster fram mer och får ont i bogen. Han fick akupunktur samt så ”knäckte” han till höften några gånger tills han blev rak igen.

Jag är SÅ glad att tänket med förebyggande och lyssna på sin häst (bättre sent än för sent) funkar. Hade man ignorerat det hela och fortsatt så hade han säkerligen med tiden blivit halt på vänster fram…

Jag hoppas framöver kolla igenom mina grabbar varje halvår helst så det går att åtgärda problemet innan det gått för långt.

Han behövde inte vila och jag kunde ha på liniment på bogen, men annars var det inget speciellt.

 

Nu får han ju ofrivillig vila ändå… Tills jag blivit bra.