OMG säger jag bara. Igår när Tora tränade Stormy så hade jag med Millyard och tänkte rida honom för första gången på tre veckor (tror jag). Han är inte riden sen några dagar innan equiterapeuten kom. Jag har inte haft tiden riktigt med skolan, jobb och allt annat i livet.
Hur som så tänkte jag väl inte att skillnaden skulle vara så stor mer än att han kanske vill ta vänstergaloppen. Så fel jag hade!
Han var en ren duracellhäst, minst sagt. Det har gått perioder förr när han inte tränats och aldrig aldrig att han varit såhär. Så, visst var jag glad att han var framåt, men jisses alltså. Otroligt att Tora ens lyckades ta några bra kort på vår träning i paddocken. Dock ser jag framför mig en kommande dressyrhäst som ska glänsa på banan ;)

Idag när jag kom till stallet låg Millyard o sov, haha. Sötboll. Det har jag aldrig sett honom göra tidigare i boxen. Gav gårdagens träning lite värk alltså? ;)
Hur som så slapp han inte undan idag när jag var taggad och hade tid.
Det blev paddocken, utrustad med bomlösa sadeln (med ny kortare sadelgjord) och repgrimma.
Igår hade jag en vosall bara och han stretade emot en del.

Han var lika het som en kanonkula idag och jag kände att han helst inte ville lyssna på mig.
Tror jag innan beskrivit one rain stop(?), och jag övade MASSOR sådana idag.
Ofta när jag tar ett tygeltag åt vänster så vill han INTE svänga dit. Kanske hänger ihop med höften om han varit sned, men han ville ogärna svänga idag med. Vad jag gör då när han kastar upp huvudet och liksom vrider kroppen åt höger för att få igenom sin vilja, är att jag tar vänster tygel långt fram mot mig så han får stå som en böjd ostkrok med huvudet in mot mitt ben. När han ger efter släpper jag. Börjar han gå gör jag om det igen tills han står still.

Detta övar jag alltså från marken LÄNGE innan jag gör det från ryggen.
Sen skrittade vi, gjoorde många one rain stop tills han lyssnade, sen i trav och tillsut släppte det för honom och han gav sig. Då skrittade vi av hemåt :)

Korten är från igår. Grunligt pga vädret. Men visst är han FIN min kille? :)