Idag var första träningen inför tävlingen med Stormy och vi hann rida igenom programmet några gånger, med lite pauser på träning av det som inte fungerade. Han var väl inte riktigt så samarbetsvillig som jag hade önskat, så vi fick öva mycket sidförflyttningar, för han hänger sig lätt i vänster varv, speciellt i galoppen.
Tog staketet till hjälp och övade sidförflyttningar för båda skänklar längs långsidorna tills han lyssnade bättre. Sen släppte det och vi kunde fortsätta öva på programmet.
Vi får fortsätta öva på imorgon och hoppas han släppt lite då i kroppen. Han har ju trots allt varit på ridläger med Julia i tre dagar och hoppat så han hade nog lite träningsvärk. Känns han stel imorgon får han stå en dag.

Longerade Millyard lite idag med, och han är så himla mjuk och fin så han är så lätt att trampa på med bakdelen och böja på nacken bara i repgrimman.

Ska ta fram mina kartor sen och planera en ritt till en kompis och går vägarna dit som jag vill, kommer jag och Stormy stanna där över natten. Hur härligt som helst att göra en sådan ritt :)

Började förresten öva på Stormys fångande i hagen och tränade redan i stallet att hålla en näve med korn. När han försökte ta kornet ur handen på mig stängde jag bara handen. När han insåg att han inte kom åt maten i min hand vände han bort huvudet, och jag var snabb med att öppna handen och ge honom kornbitarna. När han hajat det här kommer han förstå att så länge han försöker ta maten ur handen på mig får han inget.

Här ett gammalt kort på mig och Millyard när han för 70-11:e får pressenningen på sig.

/Tanja