Var på väg till ridhuset men fick vända igen då det var fullt med bilar utanför anläggningen, så det var uppenbarligen uppbokat. Jag har ju så nära till ridhuset så jag orkar inte ta mig dit först för att se om det är ledigt. Dessutom är ju vädret så fantastiskt idag så det gjorde ingenting :)

Gick istället till paddocken och red ett tufft pass med en väl samarbetsvillig Millyard. Hade på snodden i början i alla gångarter och red på väl. Först när han kändes mer lugn tog jag av den och red vidare. La in många pauser i skritt, inte länge men mest för att jag vill få honom lugn snabbt. Ogillar skarpt hästar som blir stressade efter att de fått galoppera, så ofta när jag tagit en galopp skrittar jag på lång tygel.

Han tar vänstergaloppen väldigt bra och fattningarna nästan klockrent. Mycket halvhalter i vanlig ordning blandat med tempoväxlingar och varierade ridvägar. Vi övade lite skänkelvikningar och slutor.

Har även börjat öva mycket ”tävlingsinridning” vilket jag menar med att man rider A-C(?) minns inte bokstäverna ;)

Ni vet, när man rider dressyr på en tävling rider man i mitten framåt, och jag tycker att det lätt blir vingligt, så därför övar jag en hel del på det.

Testade även några travökningar i några steg för att sedan återgå till en halvhalt och en lugn trav. Han är snabb på att fånga upp vad jag vill med just ökningen. Önskar bara jag hade någon fotograf, men jag är snart beredd att fråga någon förbipasserande :) Nämligen många som promenerar förbi paddocken.

 

Han blev rejält svettig, som synes ;)