Igår var det debut för lektion för mig, och jag minns inte när jag red privatlektion senast… (förutom tre clinics för westerntränaren Anders Josefsson för sådär fem år sen)

Efter tio minuter sittandes i traven, försöka hålla ner mina hälar, räta upp kroppen, dra tillbaka axlarna, ta ner händerna, peta in Stormys bakdel i högervarvet, ställa igenom honom mer i båda varven… Ja, jag var trött efter tio minuter! Hur tusan har jag fegisridit under alla år?

Efter en timma med två korta skrittpauser var Stormy bara lite lätt svettig underschabraket! Ponnyrackarn alltså, men trött var han och galoppen ville han inte ta. Med mig brukar han inte bråka med mig alls, men jag tror att han var rätt trött ändå som han fick jobba.

Vilket steg och vilken bärighet det kom fram. Han bara växte under mig, och fick till en bra trav.

Instruktören tyckte han skulle ut o tävla ;) Så, här kommer det tränas mer ordentligt framöver kan jag lova! TYVÄRR hade jag ingen fotograf men nästa gång så :)

Nästa lektion blir det nog Millyard som får vara med på så jag får hjälp och tips med honom också. Förhoppningen är att rida lektion varannan vecka, men givetvis vill jag mer.

image